ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς!

Ηχητικά Αποσπάσματα – Ηχογραφήσεις

  —  Ζωντανές ηχογραφήσεις από την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Ιερός μητροπολιτικός ναός αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012.

1)  Χριστός, εν πόλει Βηθλεέμ βρεφουργείται
Οι ειρμοί της α΄, ε΄, η΄ και θ΄ ωδής των προεορτίων ιαμβικών Καταβασιών (ανωνύμως φερόμενες, ι΄-ια΄ αιώνος). Μέλος αργό ειρμολογικό Πέτρου Γλυκέως του Μπερεκέτη (α’ τέταρτο ιη’ αι.) και εξήγηση Γρηγορίου Πρωτοψάλτου. Ήχος α΄ Ανανες.

2) Των νομικών διδαγμάτων ο σύλλογος

Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως, υπό Γεωργίου του Ραιδεστηνού, Πρωτοψάλτου της Μεγάλης Εκκλησίας (+1889). Μέλος του νέου στιχηραρίου με καλλωπισμούς και παρεμβολή θέσεων – δάνεια εκ του παλαιού αργού στιχηραρικού είδους μελοποιίας. Ήχος πλ. Δ’ Νεαγιε.

——————————————————————————-

—  Ακούσματα από την ηχογράφηση 17 ύμνων της Μητρός των Εκκλησιών, μια σύμπραξη του Χορού με την ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Η Ρωμηοσύνη.

Για να δείτε ή/και να κατεβάσετε τα κείμενα των παραπάνω μελών, κάντε κλικ εδώ.

——————————————————————————-
  —  Κατά το 2006, κυκλοφορήθηκε από την Ι.Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων το CD «Χαίροις Μετεώρων ο μελισσών…» με ψάλματα από την ακολουθία των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, όπου ψάλλουν οι Τρίκκης Μελωδοί.
Το CD διατίθεται αποκλειστικά από την Ι. Μ. Βαρλαάμ, Άγια Μετέωρα (imvarlaam@yahoo.gr,Τηλ. 24320222772432022277).
 
Συ δε Κύριε, αντιλήπτωρ μου ειΙωάννου του Κλαδά (ΙΔ αι). Από το CD «Χαίροις Μετεώρων ο μελισσών», έκδοση Ι.Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων. Ήχος πλ. δ’.
 Πάσα πνοή – Αινείτε – Στιχολογία των αίνωνΙακώβου Πρωτοψάλτου (1800). Από το CD»Χαίροις Μετεώρων ο μελισσών», έκδοση Ι.Μ. Βαρλαάμ Μετεώρων. Ήχος πλ. δ’.
Κύριε εκέκραξα – Κατευθυνθήτω. Πέτρου του Πελοποννησίου (1778) σε ήχο πλ. α’. Ζωντανή ηχογράφηση. (Βυζαντινός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός, 17 Απριλίου 2005).
Εις πάσαν την γην εξήλθεν ο φθόγγος αυτών. Ανέκδοτο Κοινωνικό της Πέμπτης και των Αποστόλων σε ήχο πλ. α’. Μέλος Γεωργίου του Αργυροπούλου (ΙΔ’ αι), εξήγηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος. Ζωντανή ηχογράφηση από την εμφάνιση του Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Οκτώβριος 2006).
Έδωκας κληρονομίαν. Το Μέγα Προκείμενο μετά των στίχων αυτού σε ήχο πλ. δ’, κατά τρεις μελοποιήσεις. Η πρώτη αποτελεί σύντμηση του μέλους παλαιοτέρων διδασκάλων υπό Πέτρου λαμπαδαρίου, ενώ οι δύο επόμενες προέρχονται από την σειρά των Δοχών της βυζαντινής ψαλτικής παραδόσεως του ΙΔ’-ΙΕ’ αι. Ζωντανή ηχογράφηση κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Ε’ Κυριακής των Νηστειών (Καλαμπάκα, 17 Απριλίου 2005).
Θαυμαστή του Σωτήρος. Ιδιόμελο Ε’ Κυριακής των Νηστειών, εκ του βυζαντινού Στιχηραρίου (ΙΔ’ αι.). Ηχογράφηση από τον Ε’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον βυζαντινό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας (17 Απριλίου 2005). Ήχος α’ τετράφωνος.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: